Fietsgroep van KBO Etten en Centrum-Zuid


Iedere woensdag vertrekken we om klokslag 13.00 uur vanaf De Linde voor een fietstocht van ongeveer 40 km. Onderweg drinken we ergens even iets, zodat we tussen 16.00 uur en 16.30 uur weer terug zijn bij De Linde om met de liefhebbers nog even na te praten over van alles en nog wat .

We vertrekken altijd naar de richting waar de wind vandaan komt, zodat we op de terugtocht de wind in de rug hebben. Dat betekent, dat we in de winter vaak richting het oosten en het noorden fietsen, in de zomer vaak naar het zuiden en in het najaar naar het westen.

Dat betekent, dat we fietsen vanaf Etten Leur naar Oosterhout, Roosendaal, Meerseldreef, Fijnaart, Standdaarbuiten.

De weersomstandigheden bepalen vaak de grootte van de groep. Bij koud weer 10 tot 20 man en bij goed weer 30 tot 40 man. Het is altijd maar afwachten  met hoeveel personen we vertrekken .

Dan hebben we ieder jaar op de laatste woensdag van augustus een picknick-fietstocht. Die is altijd rond de 70 km en de naam zegt het al. We eten ergens onderweg en we worden daar voorzien van koffie en koeken door Nel Houtepen en Theo van de Grient samen met de partners van beiden. Dit wordt door de fietsers zeer gewaardeerd.

Alleen als het regent bij vertrek, dan gaan we niet. Of als er een zware storm op komst is, want dat is te gevaarlijk voor ons.


Fietsgroep van KBO Etten en Centrum-Zuid in De Linde


> Terug naar verenigingen