Historie

Andere activiteiten, nieuwe naam

“De Linde” is de nieuwe naam voor “De Appelgaarde”. Maar waarom?

DSCN8650De “ouderen sociëteit” De Appelgaarde, de naam verraadt het al, was tot voor de uitbreiding alleen in gebruik bij activiteiten voor senioren. Na een grondige renovatie en uitbreiding is deze sociëteit omgebouwd naar een Multifunctionele Accommodatie (MFA), geschikt voor activiteiten ten behoeve van alle bewoners van de wijk Centrum-Oost in Etten-Leur, jong en oud. Een nieuwe naam geeft aan dat er iets veranderd is.

DSC_0149[1]Maar waarom “De Linde”. Hiermee hebben we respect willen tonen voor de “oude” lindeboom, die, om de uitbreiding mogelijk te maken, helaas niet kon blijven staan. Het leek ons een goed idee hieraan toch nog een herinnering over te houden via de nieuwe naam.

 

Ouderenbonden

Het waren de ouderenbonden, KBO  EttenANBO en PCOB, die activiteiten organiseerden in De Appelgaarde. Hun grote klacht was dat het gebouw eigenlijk niet geschikt toegankelijk meer was voor senioren, die bijvoorbeeld afhankelijk waren van een hulpmiddel als een rollator, en dat het gebouw door toename van het aantal senioren langzamerhand te klein was geworden. Ook de ruimtes zelf waren niet flexibel te gebruiken.

Wijkvereniging Centrum-Oost

Door de uitbreiding van De Linde heeft ook de wijkvereniging sinds 1 september 2015 een plek gekregen in het gebouw. Veel wijkactiviteiten zullen nu plaatsvinden in en rondom De Linde en Vincent van Goghschool. Voor meer info klik hier.

 

Vincent van Goghschool

DSC_0095[1]

 

Naast De Linde staat de gerenoveerde basisschool De Vincent die sinds augustus 2014 in gebruik is genomen. Voor meer info klik hier.

 

 

Ontmoetingsplek van de wijk

De Ouderenbonden, wijkvereniging en school hebben met elkaar afgesproken dat er een unieke gelegenheid is ontstaan om op de plek van schoolgebouw en gebouw De Linde de ontmoetingsplek van de wijk te maken. Samen met de school is de omgeving van de school en De Linde zodanig ingericht dat hier ook allerlei gecombineerde activiteiten kunnen plaatsvinden. Verder zal voor alle activiteiten afstemming plaatsvinden, zodat zoveel mogelijk bewoners kunnen deelnemen. Ook aan toevallige voorbijgangers wordt gedacht die tijdens de openingsuren van harte welkom zijn in de gezellig ingerichte ontmoetingsruimte. Bij mooi weer en goede temperatuur kan ook van het terras gebruik gemaakt worden.