Historie

De Linde is voortgekomen uit De Appelgaarde.

DSCN8650Gebouw De Appelgaarde was vóór 2015 in gebruik ten behoeve van activiteiten voor en door senioren. Door de renovatie en uitbreiding werd het een multifunctionele accommodatie (MFA), geschikt voor activiteiten ten behoeve van alle bewoners van de wijk Centrum-Oost in Etten-Leur, jong en oud. De naam Appelgaarde verdween daarmee en de naam van het nieuwe gebouw werd “De Linde”.

DSC_0149[1]De keuze voor die naam  is uit eerbied voor de  lindeboom, die voor de uitbreiding plaats moest maken. “De Linde” is dus een blijvende herinnering aan deze mooie boom.

Ouderenbonden

In de Appelgaarde organiseerden de ouderenbonden KBO Etten, ANBO en PCOB activiteiten voor hun leden. Met toename van het aantal senioren werd duidelijk dat het gebouw te klein was en de ruimtes niet flexibel te gebruiken waren. Maar ook was De Appelgaarde niet toegankelijk genoeg voor mensen met een rolstoel of rollator. Alle reden voor gemeente Etten- Leur om in te stemmen met een grondige renovatie. Na realisatie is het gebouw door vestiging van het recht van opstal overgedragen aan Stichting ASE. Deze stichting heeft de verplichting op zich genomen om het gebouw minimaal 20 jaar duurzaam te exploiteren.

Wijkvereniging Centrum-Oost en Vincent van Gogh school

Met realisatie van De Linde kreeg ook wijkvereniging Centrum- Oost vanaf 1 september 2015 een plek in het gebouw. Nagenoeg alle wijkactiviteiten vinden plaats in en rondom De Linde en de Vincent van Goghschool. De omgeving van deze  in 2014 gerenoveerde basisschool naast De Linde is zodanig ingericht dat ook allerlei gecombineerde activiteiten kunnen plaatsvinden.

Horeca-faciliteit

De Linde beschikt over een keuken en bar, alsmede over een ontmoetingsruimte en een terras.  Bij elk weertype is jong en oud er dan ook welkom voor een drankje en een hapje. De prijzen van consumpties zijn zeer “vriendelijk”. Van harte welkom dus in De Linde!!!!